Printer Friendly Version Vesti @ 29 December 2023 12:07 PM

29. decembar 2023. godine

Кonkursi Sektora za međunarodne odnose i evropske integracije u oblasti kulture Ministarstva kulture R. Srbije za 2024. godinu  


Ministarstvo kulture Republike Srbije raspisalo je šest konkursa u oblasti međunarodne saradnje u 2024. godini u cilju promovisanja naše kulture u svetu i podrške umetnicima.

Кonkursi su raspisani za sufinansiranje mobilnosti umetnika i profesionalaca u oblasti kulture i umetnosti, sufinansiranje projekata u oblasti kulture i umetnosti koji su podržani kroz međunarodne fondove/programe, zatim sufinansiranje projekata za promovisanje kulture i umetnosti Republike Srbije u inostranstvu u digitalnom formatu i sufinansiranje programa i projekata međunarodne saradnje u oblasti kulture i umetnosti.

Takođe, raspisani su i konkursi za predlaganje programa/projekata u oblasti kulture i umetnosti u sezoni 2024/2025. godine za Кulturni centar Srbije u Parizu i Кulturni centar Srbije „Ivo Andrić” u Pekingu.

Napominjemo da pravo na učešće na konkursima imaju pravna lica sa sedištem u Republici Srbiji.

Sve informacije o detaljima konkursa, potrebnoj dokumentaciji i dostavljanju prijava nalaze se na sajtu Ministarstva kulture https://www.kultura.gov.rs/konkursi/30 .