Printer Friendly Version Вести @ 29 December 2023 12:06 PM

29. децембар 2023. 

 

Конкурси Сектора за међународне односе и европске интеграције у области културе Министарства културе Р. Србије за 2024. годину

 

Министарство културе Републике Србије расписало je шест конкурса у области међународне сарадње у 2024. години у циљу промовисања наше културе у свету и подршке уметницима.

Конкурси су расписани за суфинансирање мобилности уметника и професионалаца у области културе и уметности, суфинансирање пројеката у области културе и уметности који су подржани кроз међународне фондове/програме, затим суфинансирање пројеката за промовисање културе и уметности Републике Србије у иностранству у дигиталном формату и суфинансирање програма и пројеката међународне сарадње у области културе и уметности.

Такође, расписани су и конкурси за предлагање програма/пројеката у области културе и уметности у сезони 2024/2025. године за Културни центар Србије у Паризу и Културни центар Србије „Иво Андрић” у Пекингу.

Напомињемо да право на учешће на конкурсима имају правна лица са седиштем у Републици Србији.

Све информације о детаљима конкурса, потребној документацији и достављању пријава налазе се на сајту Министарства културе https://www.kultura.gov.rs/konkursi/30 .