Printer Friendly Version Вести @ 24 July 2023 01:01 PM

Представљање међународног џез фестивала „Нишвил“ у оквиру „Скопског лета“

Амбасада Републике Србије у Републици Северној Македонији угостила је представнике и музичаре међународног џез фестивала „Нишвил“, који су у оквиру фестивала „Скопско лето“ представили програм овогодишње манифестације, која ће се одржати од 4. до 13. августа у Нишу.

С тим у вези, у просторијама Амбасаде одржана је конференција за новинаре на којој су говорили амбасадорка Републике Србије у Републици Северној Македонији Невена Јовановић, директор џез фестивала „Нишвил“ Иван Благојевић, као и уметници који ће своја остварења представити на овогодишњем фестивалу у Нишу.

Том приликом, амбасадорка Јовановић пренела је да наступ „Нишвил“ џез фестивала у Скопљу још једном потврђује одличну билатералну сарадњу између две земље, која је нарочито интензивна у сфери културе. У том контексту, навела је да уметност повезује наше пријатељске државе и народе, подсетивши окупљене да ће се џез фестивал „Нишвил“ представити концертом у Куршумли-ану у оквиру „Скопског лета“. Амбасадорка Јовановић нагласила је да је Република Србија у потпуности посвећена неговању пријатељске сарадње са Републиком Северном Македонијом, уједно изразивши уверење да ће се иста наставити у будућности, како у области културе и уметности, тако и у свим сферама од заједничког интереса.

Истога дана, концертом под називом „Нишвил у Скопљу“ македонској публици представљен је део програма овогодишње манифестације у Нишу.