Printer Friendly Version Вести @ 21 July 2023 01:38 PM

Концерт виолинисте Немање Радуловића на Српској вечери у оквиру „Охридског лета“

Амбасада Републике Србије у Републици Северној Македонији у оквиру „Српске вечери“ на реномираној културној манифестацији „Охридско лето“ организовала је концерт српског виолинисте Немање Радуловића и оркестра „Дабл сенс“, који су македонској публици свечано представили музички албум „Корени“.

Концерт су поздравним говорима свечано отвориле амбасадорка Републике Србије у Републици Северној Македонији Невена Јовановић и директорка фестивала „Охридско лето“ Наташа Поповић.

У свом поздравном обраћању амбасадорка Јовановић истакла је да Република Србија придаје велики значај односима са Републиком Северном Македонијом и да смо спремни да, заједничким снагама, наставимо са продубљивањем наших билатералних односа, чијем узлазном тренду свакако значајно доприноси и иницијатива “Отворени Балкан”.  Она је поручила да Република Србија са Северном Македонијом, као једним од најближих суседа, жели да гради односе засноване искључиво на пријатељству и сарадњи.

Амбасадорка Јовановић је нагласила да фестивал „Охридско лето“, више од шест деценија, пружа богату музичко-сценску лепезу, као и да је квалитетном и пажљиво одабраном понудом извођача и дела, прерастао у препознатљив културни бренд у чијем програму су данас заступљени уметници из целог света, који својим спектакуларним изведбама остављају без даха све истинске поштоваоце и љубитеље уметности.

Поручила је и да су, кроз све ове године, сценом „Охридског лета“ прошла и бројна и велика имена неких од најзначајнијих српских уметника, која су додатно говорила о блискости и повезаности наших култура, традиција и наших народа.

Амбасада Републике Србије у Републици Северној Македонији у сарадњи са фестивалом „Охридско лето“ већ другу годину за редом организује „Српско вече“ у оквиру ког се представљају српски уметници и њихова остварења.