Printer Friendly Version Vesti @ 12 June 2023 11:51 AM

10. jun 2023. godine

U Skoplju predstavljen sajam vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“

Sjajnom prezentacijom, pred vinarima i vinogradarima iz Severne Makedonije, predstavljen je drugi po redu regionalni sajam vina " Vinska vizija Otvorenog Balkana " koji će se održati od 16. do 19. novembra u prestonici Srbije.

Na prezentaciji najvećeg sajma vina u regionu učestvovali su predsednik Vlade Republike Severne Makedonije Dimitar Кovačevski, ministar poljoprivrede Republike Severne Makedonije Ljupčo Nikolovski, ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije Jelena Tanasković, ambasadorka Republike Srbije u Republici Severnoj Makedoniji Nevena Jovanović i drugi predstavnici vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije, kao i predstavnici privrednih komora tri zemlje, predstavnici institucija, poslovne zajednice i medija u Severnoj Makedoniji.

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije  Jelena Tanasković i ambasadorka Republike Srbije u Republici Severnoj Makedoniji  Nevena Jovanović iskoristile su ovu priliku da prisutne pozovu da, i ove godine, uzmu učešće na ovom prestižnom skupu.

Promociju najvećeg regionalnog sajma vina u Skoplju organizovalo je Ministarstvo poljoprivrede Republike Severne Makedonije u bliskoj saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.