Printer Friendly Version Vesti @ 25 April 2023 10:54 AM

POZIV ZA DODELU STIPENDIJA U OКVIRU PROJEКTA
„SRBIJA ZA SRBE IZ REGIONA“ ZA ŠКOLSКU 2022/2023. GODINU


Ministarstvo prosvete Republike Srbije je, u okviru Projekta „Srbija za Srbe iz regiona“ raspisalo Кonkurs za dodelu stipendija za školsku 2022/2023. godinu za pripadnike srpske nacionalne zajednice iz država u regionu, a za školovanje na osnovnim akademskim i strukovnim studijama, specijalističkim strukovnim studijama, master akademskim i strukovnim studijama,  specijalističkim akademskim ili doktorskim studijama u Republici Srbiji.

Pravo učešća na Кonkursu imaju pripadnici srpskog naroda koji žive u R. Severnoj Makedoniji, R. Sloveniji, R. Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Rumuniji, R. Albaniji i Mađarskoj.

Zainteresovani se mogu prijaviti preko Ambasade Republike Srbije u Skoplju, a rok za dostavljanje prijavnih formulara sa pratećom dokumentacijom je 26. maj 2023. godine.

Detaljne informacije o Кonkursu, uslovima prijave i potrebnoj dokumentaciji dostupne su na sajtu Ministarstva prosvete Republike Srbije https://prosveta.gov.rs/

U nastavku možete preuzeti tekst Кonkursa za dodelu stipendija u okviru Projekta „Srbija za Srbe u regionu“ za školsku 2022/2023. godinu, Opis projekta, Prijavni formular i Spisak visokoškolskih ustanova u Republici Srbiji.

Preuzmite:

Tekst konkursa - ovde
Opis projekta - ovde
Prijavni formular - ovde
Spisak visokoškolskih ustanova - ovde