Printer Friendly Version Вести @ 25 April 2023 10:32 AM

ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА
„СРБИЈА ЗА СРБЕ ИЗ РЕГИОНА“ ЗА ШКОЛСКУ 2022/2023. ГОДИНУ


Министарство просвете Републике Србије је, у оквиру Пројекта „Србија за Србе из региона“ расписало Kонкурс за доделу стипендија за школску 2022/2023. годину за припаднике српске националне заједнице из држава у региону, а за школовање на основним академским и струковним студијама, специјалистичким струковним студијама, мастер академским и струковним студијама,  специјалистичким академским или докторским студијама у Републици Србији.

Право учешћа на Kонкурсу имају припадници српског народа који живе у Р. Северној Македонији, Р. Словенији, Р. Хрватској, Босни и Херцеговини, Црној Гори, Румунији, Р. Албанији и Мађарској.

Заинтересовани се могу пријавити преко Амбасаде Републике Србије у Скопљу, a рок за достављање пријавних формулара са пратећом документацијом је 26. мај 2023. године.

Детаљне информације о Конкурсу, условима пријаве и потребној документацији доступне су на сајту Министарства просвете Републике Србије https://prosveta.gov.rs/

У наставку можете преузети текст Конкурса за доделу стипендија у оквиру Пројекта „Србија за Србе у региону“ за школску 2022/2023. годину, Опис пројекта, Пријавни формулар и Списак високошколских установа у Републици Србији.

Преузмите:

Текст конкурса - овде
Опис пројекта - овде
Пријавни формулар - овде
Списак високошколских установа - овде