Printer Friendly Version Vesti @ 20 April 2023 04:02 PM

20. april 2023. godine

Promocija turističke ponude Srbije

Ambasadorka Republike Srbije u Republici Severnoj Makedoniji Nevena Jovanović govorila je na manifestaciji „Promocija turizma Srbije“ u Skoplju, koju je organizovala Turistička organizacija Srbije u saradnji sa Agencijom za promociju i podršku turizma Republike Severne Makedonije. Na ovom, za obe zemlje izuzetno značajnom skupu u sektoru turizma, predstavilo se 14 turističkih organizacija gradova i opština iz Srbije i više od 40 predstavnika privrede.

Na svečanom otvaranju manifestacije ambasadorka Jovanović izrazila je zadovoljstvo što je Republika Srbija imala priliku da predstavi svoju bogatu turističku ponudu u Severnoj Makedoniji i istakla da su ovakve manifestacije odlična prilika za povezivanje turističkih organizacija dve zemlje, a u cilju unapređenja već postojeće saradnje i potencijalnih zajedničkih predstavljanja na trećim tržištima.

Ambasadorka Jovanović istakla je da su odnosi Republike Srbije i Republike Severne Makedonije izuzetno bliski, zasnovani na tradicionalnim vezama i prijateljstvu, i da se ta izuzetna saradnja neguje i unapređuje u svim oblastima od zajedničkog interesa. Ona se posebno osvrnula na zajedničku regionalnu inicijativu Otvoreni Balkan, te podsetila da je u okviru ove inicijative, na Samitu u junu prošle godine, potpisan i Memorandum o saradnji u oblasti turizma, što je dodatno uticalo na već rastući trend turističke razmene.

Na manifestaciji „Promocija turizma Srbije“ obratili su se i direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović i direktor Agencije za promociju i podršku turizma Republike Severne Makedonije Ljupčo Janevski, koji su poručili da turistička razmena dve zemlje beleži rast iz godine u godinu i da se nadaju da će se takav trend nastaviti i u budućnosti.