Printer Friendly Version Вести @ 20 April 2023 03:27 PM

20. април 2023. године

Промоција туристичке понуде Србије у Скопљу

Амбасадорка Републике Србије у Републици Северној Македонији Невена Јовановић говорила је на манифестацији „Промоција туризма Србије“ у Скопљу, коју је организовала Туристичка организација Србије у сарадњи са Агенцијом за промоцију и подршку туризма Републике Северне Македоније. На овом, за обе земље изузетно значајном скупу у сектору туризма, представило се 14 туристичких организација градова и општина из Србије и више од 40 представника привреде.

На свечаном отварању манифестације амбасадорка Јовановић изразила је задовољство што је Република Србија имала прилику да представи своју богату туристичку понуду у Северној Македонији и истакла да су овакве манифестације одлична прилика за повезивање туристичких организација две земље, а у циљу унапређења већ постојеће сарадње и потенцијалних заједничких представљања на трећим тржиштима.

Амбасадорка Јовановић истакла је да су односи Републике Србије и Републике Северне Македоније изузетно блиски, засновани на традиционалним везама и пријатељству, и да се та изузетна сарадња негује и унапређује у свим областима од заједничког интереса. Она се посебно осврнула на заједничку регионалну иницијативу Отворени Балкан, те подсетила да је у оквиру ове иницијативе, на Самиту у јуну прошле године, потписан и Меморандум о сарадњи у области туризма, што је додатно утицало на већ растући тренд туристичке размене.

На манифестацији „Промоција туризма Србије“ обратили су се и директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић и директор Агенције за промоцију и подршку туризма Републике Северне Македоније Љупчо Јаневски, који су поручили да туристичка размена две земље бележи раст из године у годину и да се надају да ће се такав тренд наставити и у будућности.