Printer Friendly Version Vesti @ 17 November 2022 10:58 AM

17. novembar 2022.

Sastanak sa direktorima veterinarsko specijalističkih instituta iz Srbije


Ambasadorka Republike Srbije u Republici Severnoj Makedoniji Nevena Jovanović sastala se direktorkom Naučnog instituta za veterinarstvo Srbije dr Dobrilom Jakić-Dimić i direktorima Veterinarsko specijalističkih instituta iz Niša dr Milošem Petrovićem, Šapca dr Nikolom Milutinovićem, Novog Sada dr Savom Lazićem i Кraljeva dr Mišom Кolarevićem. Takođe, srela se i sa dekanom Fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu prof. dr Miloradom Mirilovićem. 

Tokom susreta, u okviru svečane akademije povodom obeležavanja 30 godina od osnivanja Fakuleta veterinarske medicine Univerziteta „Sv. Кiril i Metodij“ u Skoplju, ukazano je na dugogodišnju uspešnu saradnju dva fakulteta i srodnih institucija u oblasti obrazovanja, nauke i zdravstvene zaštite životinja.

Ambasadorka Jovanović je ukazala da je još jednom potvrđena dobra bilateralna saradnja Republike Severne Makedonije i Republike Srbije i sa sagovornicima diskutovala o mogućnostima koje pruža inicijativa „Otvoreni Balkan“. 

Tokom svečane ceremonije dekan Fakulteta veterinarske medicine Univerziteta „Sv. Кiril i Metodij“ u Skoplju dr Lazo Pendovski dugogodišnjim saradnicima iz Srbije uručio je plakete za doprinos razvoju ove institucije.