Printer Friendly Version Вести @ 17 November 2022 10:55 AM

17. новембар 2022.

Састанак са директорима ветеринарско специјалистичких института из Србије


Амбасадорка Републике Србије у Републици Северној Македонији Невена Јовановић састала се директорком Научног института за ветеринарство Србије др Добрилом Јакић-Димић и директорима Ветеринарско специјалистичких института из Ниша др Милошем Петровићем, Шапца др Николом Милутиновићем, Новог Сада др Савом Лазићем и Краљева др Мишом Коларевићем. Такође, срела се и са деканом Факултета ветеринарске медицине Универзитета у Београду проф. др Милорадом Мириловићем. 

Током сусрета, у оквиру свечане академије поводом обележавања 30 година од оснивања Факулета ветеринарске медицине Универзитета „Св. Кирил и Методиј“ у Скопљу, указано је на дугогодишњу успешну сарадњу два факултета и сродних институција у области образовања, науке и здравствене заштите животиња.

Амбасадорка Јовановић је указала да је још једном потврђена добра билатерална сарадња Републике Северне Македоније и Републике Србије и са саговорницима дискутовала о могућностима које пружа иницијатива „Отворени Балкан“. 

Током свечане церемоније декан Факултета ветеринарске медицине Универзитета „Св. Кирил и Методиј“ у Скопљу др Лазо Пендовски дугогодишњим сарадницима из Србије уручио је плакете за допринос развоју ове институције.