Printer Friendly Version Vesti @ 11 October 2022 09:58 AM

10. septembar 2022.

Sastanak sa direktorom Agencije za promociju i podršku turizma

Ambasadorka Republike Srbije u Republici Severnoj Makedoniji Nevena Jovanović sastala se sa direktorom Agencije za promociju i podršku turizma u Severnoj Makedoniji Ljupčom Janevskim sa kojim je razgovarala o turističkim potencijalima dve zemlje, kao i o inicijativi „Otvoreni Balkan“ koja otvara neograničene mogućnosti u ovoj oblasti.

Ambasadorka Jovanović istakla je na sastanku da je sektor turizma samo još jedan most koji spaja naša dva prijateljska i bliska naroda te istakla važnost afirmacije zajedničkih turističkih potencijala.

Sagovornici su potvrdili dosadašnje odlične rezultate u ovoj oblasti, a posebno u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“ i ocenili da ista otvara mogućosti i za zajednički nastup na trećim tržištima.

Direktor Agencije za promociju i podršku turizma Janevski preneo je ambasadorki Jovanović da je u prvih sedam meseci 2022. godine Severnu Makedoniju posetilo 16 odsto više turista iz Srbije nego u istom periodu 2019. godine, kao i da se u narednoj godini očekuje još veći priliv turista iz Srbije.

Na sastanku istaknuto da na visok stepen saradnje u sektoru turizma između dve zemlje ukazuje i povećana saradnja u okviru IPA, te ocenjeno da će se taj trend nastaviti i u 2023. godini.