Printer Friendly Version Вести @ 11 October 2022 09:56 AM

10. септембар 2022.

Састанак са директором Агенције за промоцију и подршку туризма

Амбасадорка Републике Србије у Републици Северној Македонији Невена Јовановић састала се са директором Агенције за промоцију и подршку туризма у Северној Македонији Љупчом Јаневским са којим je разговарала о туристичким потенцијалима две земље, као и о иницијативи „Отворени Балкан“ која отвара неограничене могућности у овој области.

Амбасадорка Јовановић истакла је на састанку да је сектор туризма само још један мост који спаја наша два пријатељска и блиска народа, те истакла важност афирмације заједничких туристичких потенцијала.

Саговорници су потврдили досадашње одличне резултате у овој области, а посебно у оквиру иницијативе „Отворени Балкан“ и оценили да иста отвара могућости и за заједнички наступ на трећим тржиштима.

Директор Агенције за промоцију и подршку туризма Јаневски пренео је амбасадорки Јовановић да је у првих седам месеци 2022. године Северну Македонију посетило 16 одсто више туриста из Србије него у истом периоду 2019. године, као и да се у наредној години очекује још већи прилив туриста из Србије.

На састанку истакнуто да на висок степен сарадње у сектору туризма између две земље указује и повећана сарадња у оквиру ИПА, те оцењено да ће се тај тренд наставити и у 2023. години.