Printer Friendly Version Vesti @ 13 May 2022 05:57 PM

13. maj 2022.

Ambasadorka Jovanović u poseti opštini Staro Nagoričane

Ambasadorka Republike Srbije Nevena Jovanović posetila je opštinu Staro Nagoričane gde se sastala sa gradonačelnicom te opštine Žaklinom Jovanovskom i posetila OŠ „Svetozar Marković“ kojoj je, kao donaciju Republike Srbije, uručila knjige za školsku biblioteku.

„Poseta OŠ „Svetozar Marković“ u Starom Nagoričanu nadovezuje se na nedavnu posetu ministra spoljnih poslova Republike Srbije Nikole Selakovića, koji je tom prilikom izrazio spremnost da Republika Srbija pomogne rad ove škole u kojoj se celodnevna nastava odvija na srpskom jeziku, a prvi korak predstavlja donacija knjiga za školsku biblioteku“, rekla je ambasadorka Jovanović.

Ambasadorka Jovanović ukazala je na značaj obrazovanja na srpskom jeziku za pripadnike srpske zajednice u Republici Severnoj Makedoniji, a đacima  poručila da neguju i čuvaju svoj maternji jezik. 

Tokom boravka u Starom Nagoričanu ambasadorka Jovanović sastala se i sa gradonačelnicom te opštine Žaklinom Jovanovskom, sa kojom razgovarala o mogućnostima za unapređenje bilateralne saradnje posebno kroz direktno povezivanje lokalnih samouprava.

Takođe, razgovarale o pitanjima od značaja za položaj brojne srpske zajednice koja živi na teritoriji opštine Staro Nagoričane.