Printer Friendly Version Вести @ 13 May 2022 05:56 PM

13. мај 2022. 

Амбасадорка Јовановић у посети општини Старо Нагоричане

Амбасадорка Републике Србије Невена Јовановић посетила је општину Старо Нагоричане где се састала са градоначелницом те општине Жаклином Јовановском и посетила ОШ „Светозар Марковић“ којој је, као донацију Републике Србије, уручила књиге за школску библиотеку.

„Посета ОШ „Светозар Марковић“ у Старом Нагоричану надовезује се на недавну посету министра спољних послова Републике Србије Николе Селаковића, који је том приликом изразио спремност да Република Србија помогне рад ове школе у којој се целодневна настава одвија на српском језику, а први корак представља донација књига за школску библиотеку“, рекла је амбасадорка Јовановић.

Амбасадорка Јовановић указала је на значај образовања на српском језику за припаднике српске заједнице у Републици Северној Македонији, а ђацима  поручила да негују и чувају свој матерњи језик. 

Током боравка у Старом Нагоричану амбасадорка Јовановић састала се и са градоначелницом те општине Жаклином Јовановском, са којом разговарала о могућностима за унапређење билатералне сарадње посебно кроз директно повезивање локалних самоуправа.

Такође, разговарале о питањима од значаја за положај бројне српске заједнице која живи на територији општине Старо Нагоричане.