Printer Friendly Version Vesti @ 4 April 2022 10:58 AM

4. april 2022.

Ambasadorka Jovanović gost emisije "Makedonijo dobro jutro" na MRT 1

Povodom uspešno sprovedenih izbora za narodne poslanike Republike Srbije i predsednika Republike Srbije na teritoriji Severne Makedonije ambasadorka Republike Srbije u Skoplju Nevena Jovanović bila je gost emisije „Makedonijo dobro jutro“ na makedonskoj nacionalnoj televiziji MRT 1. Ambasadorka Jovanović posebno zahvalila državljanima Republike Srbije koji su glasali na ovim izborima, kao i vlastima Severne Makedonije koje su omogućile neometano sprovođenje izbornog procesa na dva biračka mesta u Severnoj Makedoniji, u Skoplju i Кumanovu.

Tokom intervjua, ambasadorka Jovanović se osvrnula i na dosadašnju uspešnu saradnju dve zemlje u okviru regionalne inicijative Otvoreni Balkan koja daje odlične rezultate u unapređenju kvaliteta života naših građana.

Takođe, podsetila da je prilikom posete ministra Nikole Selakovića Skoplju, potpisan sporazum o recipročnom otvaranju Кulturno-informativnih centara u Beogradu i Skoplju, kao dodatni korak u produbljivanju naše kulturne saradnje i unapređenju naših sveukupnih odnosa.