Printer Friendly Version Вести @ 4 April 2022 10:57 AM

4. април 2022.

Амбасадорка Јовановић гост емисије "Македонијо добро јутро" на МРТ 1

Поводом успешно спроведених избора за народне посланике Републике Србије и председника Републике Србије на територији Северне Македоније амбасадорка Републике Србије у Скопљу Невена Јовановић била је гост емисије „Македонијо добро јутро“ на македонској националној телевизији МРТ 1. Амбасадорка Јовановић посебно захвалила држављанима Републике Србије који су гласали на овим изборима, као и властима Северне Македоније које су омогућиле неометано спровођење изборног процеса на два бирачка места у Северној Македонији, у Скопљу и Куманову.

Током интервјуа, амбасадорка Јовановић се осврнула и на досадашњу успешну сарадњу две земље у оквиру регионалне иницијативе Отворени Балкан која даје одличне резултате у унапређењу квалитета живота наших грађана.

Такође, подсетила да је приликом посете министра Николе Селаковића Скопљу, потписан споразум о реципрочном отварању Културно-информативних центара у Београду и Скопљу, као додатни корак у продубљивању наше културне сарадње и унапређењу наших свеукупних односа.