Printer Friendly Version Vesti @ 29 March 2022 09:39 AM

29. mart 2022. 

IZBORI ZA NARODNE POSLANIКE NARODNE SКUPŠTINE REPUBLIКE SRBIJE I PREDSEDNIКA REPUBLIКE
NEDELJA, 03.04.2022. GODINE

Obaveštenje o glasanju u Republici Severnoj Makedoniji


Podsećamo državljane Republike Srbije da će se Izbori za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije i izbori za predsednika Republike održati u nedelju 3. aprila 2022. godine.

Republička izborna komisija objavila je, 14. marta 2022. godine, Odluku o određivanju biračkih mesta u inostranstvu za glasanje na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije i izborima za predsednika Republike, na osnovu koje je otvoreno 77 biračkih mesta u inostranstvu.

U Republici Severnoj Makedoniji su otvorena dva biračka mesta. Jedno u Ambasadi Republike Srbije u Skoplju, na adresi Pitu Guli broj 8 i drugo, u Кumanovu u prostorijama NU Centar za kulturu „Trajko Prokopiev“, na adresi Ploštad Maršal Tito broj 3.

Na ovim biračkim mestima glasanje će biti obavljeno u nedelju, 03. aprila 2022. godine, od 07,00 do 20,00 časova po lokalnom vremenu.

Ambasada Republike Srbije podseća državljane Republike Srbije koji su se prijavili za glasanje u Republici Severnoj Makedoniji, u Skoplju ili u Кumanovu, da je na glasanje potrebno poneti identifikacioni dokument izdat od nadležnih organa Republike Srbije (lična karta ili pasoš), zaštitnu masku i da se pridržavaju mera za zaštitu i sprečavanje širenja virusa Covid-19.