Printer Friendly Version Вести @ 29 March 2022 09:37 AM

29. март 2022.

ИЗБОРИ ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ
НЕДЕЉА, 03.04.2022. ГОДИНЕ

Обавештење о гласању у Републици Северној Македонији


Подсећамо држављане Републике Србије да ће се Избори за народне посланике Народне скупштине Републике Србије и избори за председника Републике одржати у недељу 3. априла 2022. године. 

Републичка изборна комисија објавила је, 14. марта 2022. године, Одлуку о одређивању бирачких места у иностранству за гласање на изборима за народне посланике Народне скупштине Републике Србије и изборима за председника Републике, на основу које је отворено 77 бирачких места у иностранству.

У Републици Северној Македонији су отворена два бирачка места. Једно у Амбасади Републике Србије у Скопљу, на адреси Питу Гули број 8 и друго, у Куманову у просторијама НУ Центар за културу „Трајко Прокопиев“, на адреси Плоштад Маршал Тито број 3.

На овим бирачким местима гласање ће бити обављено у недељу, 03. априла 2022. године, од 07,00 до 20,00 часова по локалном времену.

Амбасада Републике Србије подсећа држављане Републике Србије који су се пријавили за гласање у Републици Северној Македонији, у Скопљу или у Куманову, да је потребно да на гласање понесу идентификациони документ издат од надлежних органа Републике Србије (лична карта или пасош), заштитну маску и да се придржавају мера за заштиту и спречавање ширења вируса Covid-19.