Printer Friendly Version Obaveštenje @ 15 March 2022 03:11 PM

15. mart 2022.

IZBORI ZA NARODNE POSLANIКE NARODNE SКUPŠTINE REPUBLIКE SRBIJE I PREDSEDNIКA REPUBLIКE
NEDELJA, 03.04.2022. GODINE

Obaveštenje o glasanju u Republici Severnoj Makedoniji


Obaveštavamo da je rok za prijavu za glasanje u inostranstvu istekao 12. marta 2022. godine u ponoć. Zahvaljujemo svima koji su svoje zahteve za glasanje u inostranstvu podneli u Ambasadi Republike Srbije u Skoplju.

Republička izborna komisija objavila je, 14. marta 2022. godine, Odluku o određivanju biračkih mesta u inostranstvu za glasanje na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije i izborima za predsednika Republike, raspisanim za 3. april 2022. godine, na osnovu koje je otvoreno 77 biračkih mesta u inostranstvu.

U Republici Severnoj Makedoniji su otvorena dva biračka mesta. Jedno u Ambasadi Republike Srbije u Skoplju, na adresi Pitu Guli broj 8 i drugo, u Кumanovu u prostorijama NU Centar za kulturu „Trajko Prokopiev“, na adresi Ploštad Maršal Tito broj 3. Na biračkim mestima glasanje će biti obavljeno 03. aprila 2022. godine, u vremenu od 07,00 do 20,00 časova po lokalnom vremenu.

Ambasada će sve državljane Republike Srbije koji su se prijavili za glasanje u Republici Severnoj Makedoniji, nakon što bude dostavljen izvod iz spiska za glasanje u inostranstvu, ponovo obavestiti o tačnoj adresi biračkog mesta, vremenu glasanja, potrebnim ličnim dokumentima koje treba poneti na glasanje i važećim zdravstvenim merama koje je potrebno preduzeti u uslovima pandemije korona virusa Covid-19.