Printer Friendly Version Вести @ 10 March 2022 03:21 PM

10. март 2022.

ОБАВЕШТЕЊЕ
режим уласка у Р. Северну Македонију


У складу са одлуком Владе Р. Северне Македоније, држављани Р. Србије моћи ће да уђу у Р. Северну Македoнију искључиво уколико поседују један од следећих докумената: 

  • сертификат/потврду о извршеној имунизацији (вакцинацији) на вирус SARS-CoV-2, односно примљене најмање две дозе вакцине против Covid-19;
  • сертификат/потврду да је прележан Covid-19 у последњих 180 дана, рачунајући од дана оздрављења, односно 6 месеци од дана позитивног PCR теста;
  • медицинску потврду са негативним резултатом од RT PCR SARS-CoV-2 теста, урађеним 72 сата пре уласка на територију РСМ
  • или негативан резултат брзог антигенског теста, урађен 48 сати пре уласка на територију РСМ.

На основу наведене одлуке Владе РСМ укинута је обавеза поседовања горе наведених докумената за излазак из Р. Северне Македоније.

Одлуком је укинута и мера обавезног поседовања Covid-19 сертификата за улазак у тржне центре/молове, уз обавезу ношења заштитних маски, док је остала на снази мера да је обавезно поседовати Covid-19 сертификат за улазак у угоститељске објекте у тржним центима/моловима у којима се служи храна и пиће. 

Држављани Р. Србије моћи ће да транзитирају кроз Р. Северну Македонију, до 5 часова, уз обавезу попуњавања Изјаве о транзиту на граничном прелазу на уласку, коју ће предавати на граничном прелазу на изласку из Р. Северне Македоније.