Printer Friendly Version Вести @ 28 October 2021 01:35 PM

28. октобар 2021. године 

Потписан Меморандум о сарадњи са Филолошким факултетом „Блаже Конески”

Амбасадор Невена Јовановић и декан Филолошког факултета „Блаже Конески” у Скопљу проф. др Анета Дучевска потписале су данас Меморандум о сарадњи на пољу образовања и културе.

Потписници су се сагласили да ће међусобно сарађивати у промовисању српског језика и културе, као и у презентовању македонског језика и културе, у циљу даљег учвршћивања пријатељства између Републике Србије и Републике Северне Македоније. 

 

Амбасадор Невена Јовановић истакла је да је овај Меморандум продужетак дугогодишње успешне сарадње наше две земље повезане снажним културно историјским везама.

„Република Србија придаје изузетну пажњу односима са Републиком Северном Македонијом као једним од најближих суседа и заинтересована је за унапређивање наших билатералних односа у свим областима“, рекла је амбасадор Јовановић и захвалила се декану и Факултету „Блаже Конески“ на промовисању српског језика и културе.

Амбасадор Јовановић посебно је поздравила присутне студенте Студијске групе за српски језик и књижевност Филолошког факултета „Блаже Конески”, подсећајући да је овим Меморандумом обухваћена и међусобна сарадња кроз размену искустава и знања, као и узајамне сарадње у акредитацији и унапређивању наставе на студијским и предметним програмима.