Printer Friendly Version Вести @ 18 August 2021 11:43 AM

ОБАВЕШТЕЊЕ
режим уласка у Р. Северну Македонију

 

       Према Одлуци Владе Р. Северне Македоније, од 1. септембра 2021. године, држављани Р. Србије ће моћи да уђу у Р. Северну Македoнију искључиво уколико поседују један од следећих докумената: сертификат о примљене 2 дозе вакцине против Covid-19; потврду о прележаном вирусу Covid-19 у последњих 45 дана, рачунајући од дана оздрављења, за лица преко 18 година старости; негативан резултат PCR теста, не старији од 72 сата или негативан резултат брзог антигенског теста, урађеног 48 сати пре уласка на територију Р. Северне Македоније.

        Страни држављани моћи ће да транзитирају кроз Северну Македонију (до 5 часова), уз обавезу попуњавања Изјаве о транзиту на граничном прелазу на улазу у земљу, коју ће предавати на граничном прелазу на изласку из Северне Македоније.

      Влада Р. Северне Македоније је, 31. августа 2021, у вези са заштитом становништва од заразне болести Covid – 19 изазване вирусом SARS-CoV-2, усвојила допунске мере, које се односе на услове за излазак из Северне Македоније, а које ступају на снагу од 01. септембра 2021. године.

      На основу наведеног, за излаз из Р. Северне Македоније домаћи и страни држављани мораће да приложе на граничном прелазу један од следећих документа:

- сертификат/потврду о извршеној имунизацији (вакцинацији) на вирус SARS-CoV-2, односно потврду о примљене најмање две дозе вакцине против Covid-19,

- сертификат/потврду да је прележан Covid-19 у последњих 45 дана, рачунајући од дана оздрављења,

- медицинску потврду са негативним резултатом од RT PCR SARS-CoV-2 теста, урађеним 72 сата пре уласка на територију РСМ или

- негативан резултат брзог антигенског теста, урађен 48 сати пре уласка на територију Р. Северне Македоније.