Printer Friendly Version Вести @ 27 July 2021 10:47 AM

26. јул 2021. године

Састанак са потпредседником  Владе за европске послове Димитровим

Амбасадорка Невена Јовановић састала се са потпредседником Владе Северне Македоније задуженим за европске послове Николом Димитровим.

Амбасадорка Јовановић пренела је потпредседнику Владе Димитрову подршку Србије евроинтеграцијама Северне Македоније и нагласила да је целом региону место у Европској унији. Она је истакла да је чланство у ЕУ главни спољнополитички приоритет Републике Србије и да нас само јак и повезан регион брже води ка евроинтеграцијама. „Економско повезивање је оно чему као регион треба да будемо посвећени и да максималан допринос дамо успеху заједничке иницијативе „мини шенген“, истакла је амбасадорка Јовановић.

Потпредседник за европске послове Димитров истакао је значај регионалне сарадње у припреми за чланство у Европској унији, као и јачања стабилности и отпорности региона.

Саговорници су изразили  очекивање да ће се позитиван тренд у билатералној сарадњи Републике Србије и Републике Северне Македоније наставити и у будућности, како у погледу економског и социјалног јачања региона, тако и у смислу изградње заједничке европске будућности.