Printer Friendly Version Вести @ 28 June 2021 03:18 PM

28.06.2021.

Амбасадорка Јовановић, поводом Видовдана, положила ловоров венац страдалим српским војницима у Првом светском рату

Поводом обележавања 632. годишњице од Косовске битке, у оквиру  манифестације „Видовдански дани“, амбасадорка Невена Јовановић, први саветник Александра Ђурица и изасланик одбране Војске Србије потпуковник Вујица Вукобратов положили су ловоров венац на спомен плочу у крипти цркве Светог Архангела Михаила, у знак пијетета према нашим прецима и војницима страдалим у Првом светском рату.

Амбасадорка Јовановић захвалила је припадницима српског народа у Северној Македонији на присуству, истакавши значај окупљања у знак сећања и одавања почасти нашим храбрим прецима страдалим у ратовима за слободу отаџбине.

У крипти цркве Светог Архангела Михаила сачувани су посмртни остаци око три хиљаде српских војника погинулих на брду Гази Баба током Првог светског рата.

Цвеће и венце су, поред представника Амбасаде Републике Србије положили и Иван Стојиљковић, посланик у Собрању и лидер ДПСМ, Гордана Јовић-Стојковска у име Српске заједнице у Македонији, као и Н. Милосављевић из Удружења за заштиту и очување српских споменика у Северној Македонији.