Printer Friendly Version Вести @ 9 June 2021 01:39 PM

Амбасадорка Јовановић предала акредитивна писма председнику Пендаровском

Амбасадорка Републике Србије у Северној Македонији Невена Јовановић предала је данас акредитивна писма председнику Републике Северне Македоније Стеву Пендаровском, чиме је и званично ступила на дужност.

Амбасадорка Јовановић је председнику Пендаровском и свим грађанима Северне Македоније пренела поздраве председника Републике Србије Александра Вучића, уз најбоље жеље за свеукупни просперитет и свестрани развој наших билатералних односа.

Амбасадорка Јовановић је нагласила да Република Србија посебну пажњу поклања односима са Републиком Северном Македонијом, као једним од најближих суседа и изразила спремност да ради на даљем јачању и унапређењу сарадње у свим областима.

Она је истакла да су наше две земље повезане снажним културно-историјским везама, а да су Срби који живе у Северној Македонији и Македонци који живе у Србији, додатни мост који нас свакодневно спаја.

Амбасадорка Јовановић је рекла да се наше државе заједнички залажу за дугорочну стабилност региона првенствено кроз економско повезивање.

Јовановић је посебно нагласила да Србија подржава Северну Македонију у њеним европским аспирацијама, истичући да је читавом региону место у Европској унији, као простору коме географски, историјски и културно припадамо.

На церемонији предаје акредитивних писама, председник Пендаровски нагласио је да су две пријатељске земље и два народа повезани дугогодишњим традиционалним пријатељством, блиским културним везама и интензивном сарадњом у многим областима од обостраног интереса.

Председник је рекао да је висок ниво билатералних односа потврдила и блиска сарадња током хуманитарне кризе изазване пандемијом Ковид-19. Он је истакао да очекује да ће две пријатељске земље искористити све потенцијале и дати приоритет сарадњи на конкретним билатералним и регионалним пројектима, у економији и трговини, инвестицијама, инфраструктури, енергетици, као и у свим другим областима од заједничког интереса.