Printer Friendly Version КОНКУРС @ 22 January 2021 08:43 AM

КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА У ОБЛАСТИ ПРЕВОЂЕЊА РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ ДЕЛА СРПСКЕ КЊИЖЕВНОСТИ У ИНОСТРАНСТВУ У 2021. ГОДИНИ
МИНИСТАРСТВА КУЛТУРЕ И ИНФОРМИСАЊА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Министарство културе и информисања Републике Србије је расписало Конкурс за суфинансирање пројеката у области превођења репрезентативних дела српске књижевности у иностранству у 2021. години. Конкурс за наведену област је отворен од 19. јануара до 09. марта 2021. године.
Teкст Конкурса чији је општи циљ је подстицање превођења репрезентативних дела српске књижевности на стране језике и пратећи пријавни обрасци се налазе на сајту Министарства културе и информисања www.kultura.gov.rs.
Право учешћа на Конкурсу имају установе, уметничка и друга удружења и организације/правна лица, а која су регистрована у Републици Србији и изван територије Републике Србије, односно професионални страни издавачи регистровани искључиво или претежно за издавачку делатност, ван територије Републике Србије.
Најмањи износ који ће се финансирати и суфинансирати по пројекту je 100.000 динара.
Додатне информације о Кoнкурсу се могу добити у Министарству културе и информисања Р. Србије, сваког радног дана од 13,00 до 15,30 часова, на број телефона +381 11 3398-026 или e-mail:  mladen.veskovic@kultura.gov.rs – пројекат превођења репрезентативних дела српске књижевности на стране језике.
 

KОNKURS ZА SUFINANSIRANJE PROJEKATA U OBLASTI PREVOĐENJA REPREZENTATIVNIH DELA SRPSKE KNJIŽEVNOSTI U INOSTRANSTVU U 2021. GODINI
МINISTARSTVA KULTURE I INFORMISANJA REPUBLIKE SRBIJE

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije je raspisalo Konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti prevođenja reprezentativnih dela srpske književnosti u inostranstvu u 2021. godini. Konkurs za navedenu oblast je otvoren od 19. januara do 09. marta 2021. godine.
Tekst Konkursa, čiji je opšti cilj podsticanje prevođenja reprezentativnih dela srpske književnosti na strane jezike i prijavni obrasci se nalaze na sajtu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije www.kultura.gov.rs.
Pravo učešća na Konkursu imaju ustanove, umetnička i druga udruženja i organizacije/pravna lica, a koja su registrovana u Republici Srbiji i izvan teritorije Republike Srbije, odnosno profesionalni strani izdavači registrovani isključivo ili pretežno za izdavačku delatnost, van teritorije Republike Srbije.
Najmanji iznos koji će se finansirati i sufinansirati po projektu je 100.000 dinara.
Dodatne informacije o Konkursu se mogu dobiti u Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije, svakog radnog dana od 13,00 dо 15,30 časova, na broj telefona +381 11 3398-026 ili e-mail:  mladen.veskovic@kultura.gov.rs – projekat prevođenja reprezentativnih dela srpske književnosti na strane jezike.