Printer Friendly Version Важно обавештење @ 20 July 2020 09:02 AM

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!
Режим уласка у Р. Северну Македонију за држављане

Р. Србије у време пандемије Covid-19

Држављани Р. Србије који имају регулисан привремени или стални боравак могу да уђу у Р. Северну Македонију, уз обавезу да, при сваком уласку, приложе медицинску потврду са негативним резултатом PCR теста, не старијим од 72 сата.
Држављани Р. Србије који имају претходно заказани здравствени преглед и лечење у здравственој установи у Р. Северној Македонији, при уласку, морају да поседују негативни резултат PCR теста, не старији од 72 сата, као и медицинску потврду о заказаном лекарском прегледу.
Држављани Р. Србије који поседују двојно држављанство, уколико имају адресу пребивалишта у Р. Северној Македонији (сагласно евиденцијама којима располаже МУП РСМ или су носиоци македонске личне карте), није потребно да поседују негативан тест.
Транзит кроз Р. Северну Македонију може да траје до 3 сати и није потребан негативан резултат PCR теста. При уласку на копнени гранични прелаз или гранични прелаз за ваздушни саобраћај за све врсте групних или индивидуалних путовања, потребно је да се потпише Изјава. Губитак Изјаве за транзит или непоштовање прописаног времена трајања транзита имаће за последицу да ће лица која транзитирају бити упућена у државни карантин, ради провере њиховог здравственог стања (у могућем трајању од 14 дана).
Професионални превозници (возачи) - није потребно да поседују медицинску потврду за урађени PCR тест.