Printer Friendly Version Позив за курс @ 13 July 2020 10:48 AM

ПОЗИВ ЗА БЕСПЛАТНИ ТРОМЕСЕЧНИ КУРС
СРПСКОГ ЈЕЗИКА ПРЕКО СКАЈПА (SKYPE)

У оквиру пројекта „УЧЕЊЕ СРПСКОГ ЈЕЗИКА КАО ЗАВИЧАЈНОГ КРОЗ ОНЛАЈН КУРС 2020“, удружење Академска Српска Асоцијација позива припаднике дијаспоре старости од 15 до 19 година да се пријаве на бесплатни индивидуални тромесечни курс српског језика преко Скајпа (Skype).
Под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије, наставља се са популаризацијом и даљом реализацијом on line наставе.
Циљ Пројекта је популаризација српског језика код дијаспоре преко вршњачког образовања, односно држање индивидуалних часова српског језика преко Скајпа (Skype) омладини из дијаспоре.
Срби из дијаспоре старости од 15 до 19 година могу се до 19. јула 2020. године пријавити на бесплатан тромесечни курс српског језика преко Скајпа. Услов за пријаву је да ученици до сада нису прошли обуку учења српског језика као завичајног преко Скајпа.
Почетак наставе је планиран за 10.8.2020, а завршетак за 31.10.2020. године. Након завршетка курса полазници ће добити сертификат о похађању курса, коју издаје Академска српска асоцијација.
Часови ће се одржавати два пута недељно, у трајању од 45 минута, у терминима у којима се договоре наставник и ученик.
Сви заинтересовани треба да попуне пријаву која се може наћи на сајту http://asasocijacija.com/prijava-za-besplatan-kurs/ (Пријава за бесплатан курс) или да скину образац пријаве са сајта удружења Академске српске асоцијације и пошаљу на e-mail: asasocijacija@gmail.com са насловом Скајп часови.
Неопходно је да потенцијални ученик има солидан рачунар са звучницима и  камером и добру интернет везу, а пожељно је основно знање енглеског језика. 
За више информација можете се обратити удружењу Академска Српска Асоцијација Града Ниша на e-mail: asasocijacija@gmail.com