Printer Friendly Version БАЗАР 2018 @ 4 June 2018 02:01 PM

Учешће Амбасаде Р. Србије у Скопљу на Међународном Базару 2018

У организацији  македонске НВО „Добредојде – Macedonia Welcome Centre“, чији почасни председник амбасадор Душанка Дивјак-Томић 02. јуна о.г, у Скопљу је одржан традиционални Међународни хуманитарни Базар 2018 - Скопље. Прикупљени новац од продаје изложених производа овог пута намењен је школи за децу са оштећеним слухом и говором „Партение Зогравски“, у Скопљу.
Представништва српских компанија у Р. Македонији - „Фриком“, „Септима“,  „Свислајн“ и „Нектар-Фрукатал - помогла су донирањем својих производа Aмабасади Републике Србије у Скопљу за учешће на овој хуманитарној манифестацији.

У Филхармонији Македоније, 1. јуна 2018. године, одржан је хуманитарни концерт, у организацији амбасада Шведске, Јапана, Мађарске и Србије и НВО „Добредојде – Macedonia Welcome Centre“. Врсне уметнице Biljana Staffansson (сопран), Љиљана Миловановић Јовановић (сопран), Zsuzsanna Gyurina (флаута), Yurie Narita (клавир) и Елена Атанасовска-Ивановска (клавир) приредиле су назаборавно вече. Присутнима су подариле несвакидашњи ужитак, а онима којима је то најнеопходније, своје велико срце.


Сав приход намењен је школи “Кочо Рацин” за децу оштећеног слуха и говора.