Printer Friendly Version Обележавање 97. годишњице почетка пробоја Солунског фронта на Војничком гробљу у Битољу @ 17 September 2015 02:22 PM

Поводом обележавања 97. годишњице од почетка пробоја Солунског фронта, на Војничком гробљу у Битољу 13. септембра 2015. године положени су венци и одата почаст српским војницима страдалим у пробоју Солунског фронта.

Поред Ивана Стоилковића, председника Демократске партије Срба у Македонији (ДПСМ) и посланика у Собрању, венац су положили представник Амбасаде (конзул Љ.Танасијевић) и почасни конзул Р.Србије у РМ са седиштем у Битољу (С.Мицевски).

Венце и цвеће су положили и представници Удружења потомака ратника Србије 1912-1920 и Планинарског клуба „Копаоник“ из Лепосавића, представници Планинарско-скијашког клуба “Копаоник“ и Удружења „Кајмакчалан“ из Београда, представници Независног синдиката полиције Србије, као и представници Удружења Срба из Скопља, Битоља и Охрида.

Манифестација је, уз пригодан уметнички програм, одржана у организацији Заједнице Срба у Македонији – Месни одбор Битољ и Српске заједнице у Македонији.