Printer Friendly Version Путовања грађана Србије у иностранство @ 21 September 2012 03:37 PM

Актуелне вести о путовањима грађана Србије у иностранство можете потражити ОВДЕ.

 

Визе за иностранство и информације о државама

Опште препоруке пре поласка на пут

Важење возачких дозвола Р. Србије у суседним и земљама ЕУ

Остваривање здравствене заштите у иностранству

Епидемиолошка ситуација у свету

 

СРБИЈА - КИНА

без виза


Споразум између Владе Републике Србије и Владе Народне Републике Кине о међусобном укидању виза за носиоце обичних пасоша

Споразум између Владе Републике Србије и Владе Народне Републике Кине о међусобном укидању виза за носиоце обичних пасоша, који је потписан у Риги, 5. новембра 2016. године, ступа на снагу 15. јануара 2017. године.

На основу овог споразума, држављани Републике Србије и држављани Народне Републике Кине, носиоци обичних пасоша, могу да улазе, транзитирају и бораве на територији друге државе без визе до 30 (тридесет) дана од датума уласка.

ВИЗНИ РЕЖИМ Србија - Киргизија


Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Kirgiske Republike o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša - stupanje na snagu

Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Kirgiske Republike o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša, potpisan u Beogradu, 2. decembra 2015. godine, stupio je na snagu 13. jula 2017. godine.

Od datuma stupanja na snagu, državljani obe države, nosioci diplomatskih i službenih pasoša, imaju pravo na ulazak, tranzit i boravak na teritoriji države druge strane bez vize, u trajanju od 90 (devedeset) dana od datuma ulaska.

 

Одлука Владе ИР Ирана о укидању виза држављанима Р. Србије, носиоцима обичних пасоша, за улазак на њихову територију


Влада ИР Ирана је донела одлуку о укидању виза за држављане Републике Србије, носиоце обичних пасоша, према којој могу да уђу и бораве на територији ИР Иран до 30 дана у периоду од годину дана.

Одлука је ступила на снагу 1.новембра 2017.године. 

 

ОДЛУКА О УКИДАЊУ ВИЗА ЗА УЛАЗАК У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ ГВИНЕЈЕ БИСАО, НОСИОЦЕ СВИХ ПАСОША


Влада Републике Србије донела је Одлуку о укидању виза за држављане Републике Гвинеје Бисао, носиоце свих пасоша, према којој они могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Републике Србије најдуже до 30 дана од датума уласка у Републику Србију, у периоду од годину дана, уколико не постоје сметње из чл. 11 Закона о странцима.


Одлука ступа на снагу 19.12.2017. године.

Држављани Републике Гвинеје Бисао, носиоци свих пасоша, који желе да уђу и бораве на територији Републике Србије у периоду који је дужи од 30 дана, или да се школују, живе, запосле се, баве се медијском делатношћу или неким другим активностима, дужни су да поднесу захтев за визу пре уласка на територију Републике Србије.

Уколико желе да уђу у Републику Србију, а већ су боравили 30 дана без визе, од дана уласка у Републику Србију у периоду од годину дана, у складу са Одлуком Владе, за следећи улазак у Републику Србију треба да поднесу захтев за визу.
 

ОДЛУКА О УКИДАЊУ ВИЗА ЗА УЛАЗАК У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ ЗА ДРЖАВЉАНЕ СУРИНАМА, НОСИОЦЕ СВИХ ПАСОША


Влада Републике Србије донела је Одлуку о укидању виза за држављане Републике Суринам, носиоце свих пасоша, према којој они могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Републике Србије најдуже до 30 дана од датума уласка у Републику Србију, у периоду од годину дана, уколико не постоје сметње из чл. 11 Закона о странцима.

Одлука ступа на снагу 05.01.2017. године.

Држављани Републике Суринам, носиоци свих пасоша, који желе да уђу и бораве на територији Републике Србије у периоду који је дужи од 30 дана, или да се школују, живе, запосле се, баве се медијском делатношћу или неким другим активностима, дужни су да поднесу захтев за визу пре уласка на територију Републике Србије.

Уколико желе да уђу у Републику Србију, а већ су боравили 30 дана без визе, од дана уласка у Републику Србију у периоду од годину дана, у складу са Одлуком Владе, за следећи улазак у Републику Србију треба да поднесу захтев за визу.
 

ОДЛУКА О УКИДАЊУ ВИЗА ЗА УЛАЗАК У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ ЗА ДРЖАВЉАНЕ КОМОНВЕЛТА БАХАМИ, БАРБАДОСА, ЈАМАЈКЕ, СВЕТОГ ВИНСЕНТА И ГРЕНАДИНИ, РЕПУБЛИКЕ ПАРАГВАЈ И РЕПУБЛИКЕ КОЛУМБИЈА, НОСИОЦЕ СВИХ ПАСОША

Влада Републике Србије донела је Одлуку о укидању виза за држављане Комонвелта Бахами, Барбадоса, Јамајке, Светог Винсента и Гренадини, Републике Парагвај и Републике Колумбија, носиоце свих пасоша, према којој они могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Републике Србије најдуже до 30 дана од датума уласка у Републику Србију, у периоду од годину дана, уколико не постоје сметње из чл. 11 Закона о странцима.


Одлука ступа на снагу 15. фебруара 2018. године.

Држављани наведених држава, носиоци свих пасоша, који желе да уђу и бораве на територији Републике Србије у периоду који је дужи од 30 дана, или да се школују, живе, запосле се, баве се медијском делатношћу или неким другим активностима, дужни су да поднесу захтев за визу пре уласка на територију Републике Србије.

Уколико желе да уђу у Републику Србију, а већ су боравили 30 дана без визе, од дана уласка у Републику Србију у периоду од годину дана, у складу са Одлуком Владе, за следећи улазак у Републику Србију треба да поднесу захтев за визу.

Ступање на снагу Споразум између Владе Републике Србије и Владе Републике Гватемале о укидању виза за носиоце дипломатских и службених пасоша


Споразум између Владе Републике Србије и Владе Републике Гватемале о укидању виза за носиоце дипломатских и службених пасоша, који је потписан у Београду новембра 2016. године, ступио је на снагу 17. јануара 2018. године.

Од тог датума, а на основу овог споразума, држављани обе државе, носиоци дипломатских и службених пасоша, могу да улазе, транзитирају и бораве на територији друге државе без визе у трајању од 90 дана од дана уласка.

 

ОДЛУКА О УКИДАЊУ ВИЗА ЗА УЛАЗАК У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ ЗА ДРЖАВЉАНЕ ГРУЗИЈЕ, НОСИОЦЕ ОБИЧНИХ ПАСОША


Влада Републике Србије донела је Одлуку о укидању виза за држављане Грузије, носиоце обичних пасоша, према којој они могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Републике Србије најдуже до 30 дана од датума уласка у Републику Србију, уколико не постоје сметње из чл. 11 Закона о странцима.

Одлука је ступила на снагу 09. марта 2018. године.
 

ОДЛУКА ВЛАДЕ СТ. ВИНСЕНТА И ГРЕНАДИНА О УКИДАЊУ ВИЗА ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, НОСИОЦЕ СВИХ ПАСОША


Влада Ст. Винсента и Гренадина донела је Одлуку о укидању виза за држављане Републике Србије, носиоце свих пасоша, за улазак и боравак на њеној територији до 30 дана, у периоду од годину дана.

Одлука је ступила на снагу 21.02.2018. године.
 

Одлука о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане Републике Азербејџан

Влада Републике Србије је донела одлуку о укидању виза која ступа на снагу 02. јуна 2018. године за држављане Републике Азербејџан за носиоце обичних пасоша. Према овој одлуци држављани Републике Азербејџан могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Републике Србије најдуже до деведесет (90) дана од датума уласка у Републику Србију, у периоду од стоосамдесет (180) дана, уколико не постоје сметње из чл. 11 Закона о странцима.

 

Одлука о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане Републике Бурунди

Влада Републике Србије је донела одлуку о укидању виза која ступа на снагу 02. јуна 2018. године за држављане Републике Бурунди за носиоце свих пасоша. Према овој одлуци држављани Републике Бурунди могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Републике Србије најдуже до тридесет (30) дана од датума уласка у Републику Србију, у периоду од годину дана, уколико не постоје сметње из чл. 11 Закона о странцима.
Држављани Републике Бурунди, носиоци свих пасоша, који желе да уђу и бораве на територији Републике Србије у периоду који је дужи од тридесет (30) дана, или да се школују, живе, запосле се, баве се медијском делатношћу или  неким другим активностима,  дужни су да поднесу захтев за визу пре уласка на територију Републике Србије. Уколико желе да уђу у Републику Србију, а већ су боравили 30 дана без визе, од дана уласка у Републику Србију у периоду од годину дана, у складу са одлуком Владе, за следећи  улазак у Републику Србију треба да поднесу захтев за визу.
 

Одлука о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане

Антигва и Барбуда, Гренада, Комонвелт Доминика и Тринидад и Тобага,
носиоца свих пасоша

Влада Републике Србије је, 25. октобра 2018. године, донела Одлуку о о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане Антигва и Барбуда, Гренада, Комонвелт Доминика и Тринидад и Тобага, носиоца свих пасоша („Службени гласник РС“, број 81/2018), која је ступила на снагу 26. октобра за држављане Антигва и Барбуда, Гренада и Комонвелт Доминика, а за држављане Тринидад и Тобага, 03. новембра 2018. године.
Према Одлуци, држављани наведених држава, носиоци обичних пасоша, могу да уђу, транзитирају и бораве на територији Републике Србије, до деведесет (90) дана од датума уласка у Републику Србију, у периоду од стоосамдесет (180) дана. 
 

Одлука о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане
Федерације Свети Китс и Невис и Републике Палау


Влада Републике Србије је, 18. јануара  2019. године, донела Одлуку о о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане Федерације Свети Китс и Невис  Републике Палау („Службени гласник РС“, број 3/2019), која је ступила на снагу 25. јануара 2019 године.
Према Одлуци, држављани наведених држава, носиоци свих пасоша, могу да уђу, транзитирају и бораве на територији Републике Србије, до деведесет (90) дана од датума уласка у Републику Србију, у периоду од стоосамдесет (180) дана. 

 

За додатна обавештења, молимо обратите се Конзуларном одељењу Aмбасаде.